Reguli de vizitare

 

 

Mersul cu bicicleta 
Este permis pe drumurile publice si pe traseele special amenajate. 

Raftingul
Este o activitate permisa in Parcul National Defileul Jiului si totodata o aventura unica.

Camparea
Este permisa la locul de campare Lainici.

Pungile cu deseuri se vor scoate de pe suprafata parcului.

 

Atragerea animalelor salbatice 
Este ilegala.


Atentie! Animalele salbatice, in special femelele cu pui, sunt imprevizibile. Mentineti distanta fata de acestea. Folositi mijloace optice (binoclu, luneta) pentru a le observa de la distanta fara a le deranja.
Nu va apropiati de animale salbatice ranite sau cu un comportament anormal.
Este ilegal sa hraniti si sa hartuiti animalele salbatice ( asta include chiar si hranirea acestora cu hrana ‘naturala’ , inclusiv pentru specii blande ca veverita sau diverse pasari).
Nu le distrugeti cuiburile, locurile de adapost, locurile de adapat, locurile de hrana.

Perturbarea caracteristicilor Parcului National Defileul Jiului
Reduceti impactul asupra minunilor naturii ! Cele mai multe dintre aceste frumuseti sunt formate prin decenii sau secole de procese naturale. Lasati elementele naturale, istorice si arheologice la locul lor.
Colectarea, ruperea, indepartarea sau distrugerea oricaror elemente naturale de pe suprafata parcului national este interzisa.

Accesul auto
Accesul motocicletelor si al autovehiculelor este ilegal pe drumurile forestiere, in interiorul padurii sau pe cararile de munte, cu exceptia localnicilor, iar pentru alte persoane fara avizul Administratiei. 

Focul
Este permis numai in vetrele amenajate, la locul de campare. Este ilegala folosirea lemnului din padure pentru foc.
Intodeauna asigurati-va ca aveti si mijloacele necesare de stingere a focului ! 

Pescuitul
Pescuitul este permis pe cursul raului Jiu de pe teritoriul Parcului National Defileul Jiului, cu respectarea legislatiei in vigoare.

Hrana
La munte hrana dumneavoastra trebuie sa fie depozitata in mod adecvat. Nu lasati alimente in afara autovehiculului sau in zona de campare, atunci cand sunteti plecati in drumetie sau cand dormiti, deoarece aceasta ar putea sa atraga vizitatori nepoftiti !

Animalele de companie 
Sunt permise pe teritoriul Parcului National Defileul Jiului; cu toate acestea sunt in vigoare unele restrictii (pentru propria lor siguranta).
Fie la locurile de campare sau atunci cand va insotesc la drumetie pe munte, animalele de companie trebuie sa fie in lesa, fiind interzis ca acestea sa umble libere prin padure sau in afara potecilor turistice marcate.
Nu uitati ca Parcul National Defileul Jiului este o arie naturala destinata animalelor salbatice, orice interactiune cu animalele domestice poate avea urmari grave, inclusiv schimbul unor boli periculoase ca rabia, raia, etc.

Observarea animalelor salbatice cu fascicule luminoase
Este o activitate ilegala.
Lanternele folosite la locurile de campare, cele portabile sau diverse fascicule luminoase de pe autovehicule, nu trebuie folosite pentru observarea faunei salbatice.

Zgomotele puternice
Producerea de zgomote puternice intr-o maniera care deranjeaza fauna sau vizitatorii este interzisa! Va rugam sa pastrati linistea.

Vanatoarea si armele
Vanatoarea este interzisa in Parcul National Defileul Jiului.

 

Informatii

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României
Pentru informații detaliate despre celelalte programe coofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro
Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională.
Site realizat prin proiectul: Măsuri de îmbunătățire a managementului şi conştientizare publică în Parcul Național Defileul Jiului.